Už jsou nám tři týdny

08.08.2014 14:21

6.8. jsou štěňatům tři týdny. Jejich pohyb, dříve lezení připomínající spíše tuleně než psa, už začíná pomalu vypadat jako chůze. Zatím stále ještě vrávorají ale už se dostanou pomalu kam chtějí. Všichni už také mají zuby jako jehličky, což musí maminu při kojení asi pěkně bolet.

Vážení nám ukázalo, že všichni zase přibrali. ( Argo - 2900g, Aron - 2750 g, Amálka - 2600g ) Velikou změnou je to, že už se snaží čůrat a kakat mimo pelíšek. Většinou na připravenné noviny nebo jinou podložku. Také jsme je přez den, začali dávet už ven a vypadá to, že jsou u Nessiny v kotci spokojenější než v baráku. Velký problém nám ale dělá agresivita Nessi. Již dvakrát, bezdůvodně, tvrdě napadla starší fenu Báru, jen proto, že procházela okolo kotce. Holt si matka brání svá štěňata ale podle nás to zbytečně přehání.

Včera jsme také začali štěňata přikrmovat a zvykat na tužší stravu. Dostala jogurt bez tuku smíchaný s nadrcenými piškoty a moc jim to chutnalo. Dokonce tak, že se v tom válela úplně celá.

Už není zamluvený jenom Argo, který bude bydlet zřejmě v Plzni ale své nové majitele má domluvené i Aron, který by se měl na konci září odstěhovat do Doks u Máchova jezera, kde bude střežit malou, hezkou farmu.