ŠTĚŇATA ROSTOU

24.07.2014 13:37

Druhý den po porodu zemřel  pejsek Artuš. Byl nejslabší a již od počátku měl problémy s pitím mateřského mléka. Sám se nepřisál a když jsme ho ke struku přiložili, sál jen chviličku a poté vždy usnul. Neznáme pravý důvod, ale příroda to tak zařídila.

Ostatní štěňata rostou přímo před očima,... Argo má 8. den po porodu již 1,430kg , Aron 1,210kg a Amálka 1,160kg

V minulém článku jsme psali, že čekáme , kdy se v Nessie probudí ty správné mateřské pudy. Zdálo se nám totiž, že štěňátka málo olizuje, nemasíruje jim bříška a  tudíž málo kakají. Dali jsme na radu veterináře a Nessince jsme pomáhali. Navlhčenymi kapesníčky jsme jim bříška a prdelky masírovali a oni hezky bez problémů kakaly a čůraly.  Od třetího dne Nessi začala sama od sebe bříška olizovat, začala sama od nich vstávat, zhruba po 2 hodinových intervalech se vracela, aby je nakrmila. Stala se z ní vzorná matka, nepustí ke štěňátkum ani kamarádku psa Báru ani kočky Cipinku a Jerrynu.

I nadále ji ředíme polotučné mléko voudou, ale už zároveň se zajde napít čisté vody do misky ve svém kotci.  Stravu ji také vylepšujeme, takže baští rýži s kuřecím masem a mrkví a nebo granule zalévané kuřecím vývarem. Navíc v čase mezi kojením, si už odskočí  a plní "strážní úkoly" a začiná znovu hlídat.



Z leva:    Argo, Amálka, Aron



Pořád jenom papáme...


a pak spinkáme...   Amálka s maminkou Nessinkou